Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The new take-away restaurant designed for the sushi brand Sosushi had to meet requirements of turning a small old stationery store, deep seated in the historical urban structure of the city, into a trendy place. POINT has been successful in maximizing the limited space offering each intersection of materials by using – shelves, benches and cubbies. This has helped avoiding nooks and corners to remain unused.

Made of clean cut shapes emphasized by matt white finish and furniture details colored magenta, the space, though overworked, is a harmonious composition balanced through the use of Plexwood. Clearly referring to the minimal tradition of contemporary architecture, the architects succeeded in creating a place where a deep research on structure and shapes contribute to define a project, where each detail is not just left up to chance. Lighting fixtures have been selected and installed with the intention to highlight the food and drink on offer.

The shop is finished with Plexwood with matt white and magenta furniture to give an illusion of a spacious interior. The challenge of the project has been to optimize the space, “in the deep research of order and refinement that distinguish all our architectures, not avoiding pragmatism”.

Photographs taken by Enrico Muraro Photograph





http://dudye.com/maximizing-limited-space

Add to collectionAdd to collection