Pontocho Kotoshi restaurant by switch lab inc., Kyoto

May 10th, 2013 by retail design blog


The ball chain and the mirror makes the space special.

The restaurant is located in “Centocho”, surrounded by the special atmosphere of the symbolic Kyoto-Japan. The building was initially designed, 100 years ago, as a tea house. It consists of 6 different rooms in two floors. When the season arrives, it is also possible to enjoy the riverbanks of the beautiful Kamogawa River.


In the special season, May – September, while you are eating, you can enjoy the comfortable breeze and sound of the flow of the river. “Kamogawa Noryo-doko” is a manmade riverbank specially prepared for this event located near the Misosogi-river.

The French cuisine with a Japanese touch provides you a celebrity feeling. We put our hearts when remodeling-the place to a traditional Japanese design: “Homage”. The Urushi coated, a Japanese lacquer, successfully transformed- the place into a gorgeous world expressed by the “Urushi black”. The commanding atmosphere dictated by the glossy darkness sharps the five senses making people enjoy more their meals. The concept was inspired by Jun’ichiro Tanizaki`s book: 「陰翳礼讃」.

Designed by switch lab inc.




The central garden, it is possible to enjoy your meals with live music with a background of a folding screen (biombo) richly decorated with cherry blossoms and a dry landscape garden. The floor of the dry landscape garden is made of tempered glass.






La Industria restaurant by Plasma, Medellín - Colombia
The idea with LA INDUSTRIA Restaurant, was to create a unique place in Medel...
NamNam Noodle Bar by Metaphor Interior Architecture, Jakarta - Indonesia
Since the food was indentically as a vietnamese food, so the interior deta...
Piza e Vino by Inhouse Brand Architects, Pretoria - South Africa
Inhouse was responsible for establishing Piza e Vino and its brand in the ne...
Coco Retro Bistro by 32 mq & Inside Out Contracts, Tunbridge Wells - UK
Walking up the dark-black staircase guests arrive into a bright, modern rest...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *