Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Oarquitectos has designed the new offices of Security Sat located in Santiago, Chile. In the search of the state of the art as a technology and security company, Security Sat challenged Oarquitectos to create a new office space to fulfill their needs regarding an environment that evolves rapidly. Their problem was not only their relationship with new clients in a faster world, but also the internal culture of the company that was sleeping in the past. We created a network of spaces full of character and with a unique story to tell, each one of them. Related to each other from different circulations, avoiding this way a flat and boring office space. We were asked to increase creativity and to make employees understand office space as a game or story. A space that takes users to from “work” to a “Ride”.

The spaces are connected by colors, heights, materials and transparencies. Relating areas such as work areas, cool down, conversation, technology, food and play. We look forward to transform routine into fun. Cool down areas with “mimbre” hanging seats, wood veneer finishes, colored playrooms and state of the Art technology facilities. Acoustics panels and ceilings were used throughout, as well as design furniture and colored carpets. Since most of the area is underground we worked intensively into rescue and use natural light. Several “out of the desk” areas were created to improve creativity, production and development.

A glass bridge connects the office area through a building void. Graphics throughout the space keep a “conversation” with the user from the bathroom to the most open areas. This made a huge emotional change and the way people look now and their “workplace”. This is how we created “work” a place where is fun to be and that celebrates creativity to do things better.

Design: Oarquitectos
Photography: Rodrigo Opazo

http://officesnapshots.com/2015/12/08/security-sat-santiago-offices/

Add to collectionAdd to collection