LEXY Nightclub by Dyer-Smith Frey, Zürich – Switzerland

July 19th, 2016 by retail design blog

The nightclub LEXY stands for geometry, clarity and kinetics. Interior Design Duo DYER-SMITH FREY has conceived the new Nightclub LEXY in Zurich, creating an interior design that stands for Zeitgeist: modern, fresh, raw and sexy.

The geometrical and clear design language of the interior starts at the entrance of the club. Raw concrete, masonry walls and faceted mirrors accompanies the clubber downstairs. Blue is the major color and determines the color scheme. The club is designed with dark hardwood flooring. An eleven-meter long bar with solid brass surface and bricked base marks the bar area. Cubist wallpaper ensures a psychedelic moment.

The shape of the side tabels designed by DYER-SMITH FREY reflects the pattern of the wallpaper and Bird-Cage chairs break the primary geometric forms of the interiors humorously.

The dance-floor of the club is immersed in night blue light that radiates only out of the walls. The walls are acoustic panels (sound absorber) with integrated LED strips and were developed by DYER-SMITH FREY, in collaboration with Sound and Light Engineers. Sound and light can be individually controlled via a mixer. The DJ platform as a massive concrete block at the rear of the dance floor is flanked by cubist lounge elements.

The intensive dialogue with the club management enabled the designer to develop an interior concept that composes music, light and movement to one beat.

Phot credits: Idealcomm, Patrick Armbruster

Bloemi suspended lamp by Mario Alessiani
This pendant lamp reminds of a tulip and holds its lighting power inside its...
Morneau Shepell Office by Metaphore Design, Montreal - Canada
To accommodate Morneau Shepell's Corporate rapid growth, Metaphore Design wa...
Otg Thai Restaurant by Creative 9, Sydney - Australia
The warmth of aged timber and lush foliage throughout is juxtaposed with the...
Trunk Club by Stewart-Schafer, New York City
Stewart-Schafer kept the unique original details of the 100 year old buildin...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *