Paras Cafe by The Swimming Pool Studio, Shanghai – China

September 26th, 2016 by retail design blog

Located in the Hongqiao Vanke Center in Shanghai, the Paras Cafe is an attracting and fancy place which providing a leisure space to the working stuff and residents around. The design inspiration came from the amazing scene of the Mediterranean Sea where the blue sea and the white sands make people feel relaxing and fresh. The designer integrated the clear feature with modern design philosophy and keep a perfect balance by creating a series of changes and connections. Under the modern style with blue and white tone,a variety of geometrical elements line out the simple and clear shapes, bringing the space a unique sense of future.

Tiles, metal meshes and plain cement are selected as the main materials by doing which control the cost. The reception table made up by marble integrated into the environment perfectly and enhance the overall quality of the space. It’s worth mentioning that the round mirrors hung on the wall add the interests to the cafe while making the space more variable.

Architects: The Swimming Pool Studio
Chief designer: Jeremy Li
Photographs: Peter Dixie

http://www.archdaily.com/795711/paras-cafe-the-swimming-pool-studio

Rochus 1090 restaurant by Söhne & Partner Architekten, Vienna
The layout of the guest room is u-shaped around the building core. This evok...
Fish & Co restaurant by Metaphor, Jakarta - Indonesia
Inspired by the fish market, Fish and Co reflects the raw and unpretentious ...
Supernova Concept Store by Christian Weinecke, Berlin - Germany
Supernova Concept Store by Christian Weinecke, Berlin - Germany
EzyPay office by ONG&ONG, Kuala Lumpur - Malaysia
The colorful workspace has a "Stadium Seat" area that can be used ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *