The Work Project Coworking Office by Bean Buro, Hong Kong

December 9th, 2016 by retail design blog


Bean Buro has designed the new coworking offices of The Work Project located in Hong Kong. Bean Buro completes an unprecedented workplace consisting serviced offices and co-working spaces that allows members complete freedom to adjust their office space and duration according to their evolving needs. Office bookings can be made as easy as booking a hotel, for stays as short as one day. Located at Midtown in Causeway Bay in Hong Kong, the project is 33,000 sqft over four floors, with a dedicated social floor consists of different types of shared workspaces and a vertical garden by botanical pioneer Patrick Blanc. The workspaces are crafted to be the most complete environment for today’s workforce.


Both the serviced offices and coworking spaces are created to deliver hospitality values and standards. Just like how the hotel sector is known for creating memorable guest experiences and comfortable stays, this project too has adopted a similar mindset, ensuring members feel that coming to work is a true pleasure. The design creates a multi-sensory environment to enhance productivity: Every single element – including music, scent, refreshment, technology, furniture, meeting facility and amenity has been carefully curated with the goal of improving productivity and work experience.


Members are empowered with access to a range of facilities, services and thoughtfully curated amenities that will help accelerate their rise. The unprecedented solution makes serviced office and coworking space rental easy, cost efficient and transparent. Members can choose a term that fits their requirement, from a daily basis or longer, and have the flexibility to adapt and evolve a space, size and configuration to fit their changing work needs. The workspaces cater to teams of any size, are fully fitted and are accessible 24/7. With the high ceiling heights, Bean Buro created a dramatic welcoming space with feature meeting rooms that are elevated, each crafted with curved timber canopies that are lined with acoustic fabric soffits.


The design concept for these sculptural meeting rooms was driven by the poetic interpretations of the history of the waterfront district, and the dynamic atmosphere of the fishing community whom once gathered under boating canopies. Bean Buro’s sculptural approach naturally divides the floor space into private, semi-private and collaborative spaces. These spaces created in and around the canopies are “The Stage”, “The Gallery” and “The Garden”. “The Stage” is designed to hold up to 110 guests, it is an impressive setting for showcases, media events, awards ceremonies, product launches, celebrations, social and business receptions.


“The Gallery” is designed to accommodate up to 45 guests at a time, the Gallery is an ideal space suitable for product launches, trunk shows and pop-up sales. “The Garden” is designed to hold up to 60 guests, The Garden derives its name from the vertical garden designed by Patrick Blanc and ideal for tastings, showcases and media round table events. The materials finishes are coherent throughout, but subtly evolve through the different spaces. For example, timber is used as a coherent architectural finish, while pastel wall paints inject moments of calm or dynamic paint patterns to boost energy. Cork walls are provided for personalised pin ups and to create acoustic and visual warmth.


The shared spaces are designed to increase chance encounters, such as the lounges, work bars, and Bean Buro’s signature Bean Tables, which are sharing tables with playful curved edges that allow members to work individually while simultaneously encouraged to interact with each other. The private enclosed offices are designed to feel like home, cosy with good lighting, acoustics and calm pastel colours. Members can personalise their own space with the bookshelves and cork pin-up walls. High quality tasks chairs and height adjustable workstations increase the comfort level of the workspaces. The general office partitions are created with three tiers of metal, frosted glass and clear glass to bring as much natural daylight as possible in to every office whilst maintaining privacy.

Design: Bean Buro


https://officesnapshots.com/2016/12/06/work-project-coworking-offices-hong-kong/

Ministry of Defence HQ by HKR Architects, Liverpool - UK
The client’s detailed brief resulted in the creation of a flexible and non h...
Airbnb office by Heneghan Peng, Dublin - Ireland
At the back of the work area there is a stepped structure that serves as a m...
Mashable headquarters by STUDIOS, New York City
The result is a vibrant, fluid sequence of open workstations, enclosed confe...
Putien Restaurant by Metaphor Interior, Jakarta - Indonesia
The ambience that we would like to created was Contemporary oriental, as we ...

One thought on “The Work Project Coworking Office by Bean Buro, Hong Kong

  1. Very good office space to work. Interior design is perfect too. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *