Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

The Bairong workspace in Beijing displays various natural elements, making the dream of “Bring Scenic Spots into the Office” a reality for the advanced technology company. Ujing Interior Design was engaged by advanced technology company, Bairong, to design their offices located in Beijing, China.

Bairong Yunchuang is a company that uses advanced technologies such as artificial intelligence, big data, and cloud computing to help their customers improve operation and management level. We – Beijing Ujing Interior Design as is invited to design its headquarters office (6000 square meters) in Beijing. Designers retain the original indoor courtyard, and interwove stairwell, tearoom, pantry, and conference room in here to make it be the core area, transportation hub, and discussion area. From the design point of view, designers are not simply arranging the above functions, but artistically and reasonably interpolate them in space to make them interacted each other visually. At the same time, the arrangement also give the employees the best window lighting area.

Designers present the theme of “Bring Scenic Spots into the Office” in front of people through three unique designs:

Designers put a huge “stretching snow mountain” scene on the wall of the three-storey courtyard, and it immediately brought people into the European Alps. Moreover, the images of a few brave climbers constantly climbing upwards also inspire Bairong people to explore the future and challenge themselves.

The air stairs from the second to the third floors are like “aerial castle”. The idea comes from the Hanging Monastery in Shanxi, China. The wooden shape reflects the dome arch in the ancient Chinese architecture, and walking in it is just looking at the snowscape.

The narrow discussion room on the side of the courtyard is like a “deep canyon”, which is layers of twists and turns. The concept originates from the Grand Canyon of the United States, which is a magic work of worshiping nature.

The designer’s original intention is to bring the scenic spots into the office, which is also the reverence and handling of nature. Designers believe that if employees are able to experience the ingenuity of nature and marvel at its beauty, they can enjoy it and improve their work efficiency at the same time.

Design: Ujing Interior Design
Design Team: Ye Shanhe, Zhong Xia, Liu Jiarui
Construction: Space Design & Construction Co., Ltd.
Photography: Lu Luxi

Via

Add to collectionAdd to collection
TAGS: | | | |