Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

Lot Architects has realized the office design for research and development company, United Microelectronics Centre, located in Hong Kong. Sitting at the top floor of science park in Hong Kong. LOT Architects has designed a 700 sqm office space for UMEC, a research and development company in AI & 5G industry.

The interior design approach was to create a open and flexible plan for expanding purposes while maintaining a visual connectivity in the whole office. To divide the office space efficiently, common & communal spaces such as meeting rooms, townhall and breakout areas were designed near the entrance and corners of office. These spaces not only allow users to access and use quickly but also act as pockets separating common area and working area in the office. These pockets interweave in between office spaces to create a pleasant and spacious home-office atmosphere.

With a stunning sea view from the office, main corridor is shifted at an angle so that visitors would be able to see afar to the sea view when they first stepped into the office. Once they walked towards the window side, They would enjoy panoramic view of sea-view immediately.

To maximize high level of natural sunlight into the office, transparent glass partitions is used at the meeting rooms to allow sunlight to penetrate into the reception area.

To maintain a simple yet welcoming environment in the office, warm and contrasting color material such as wood flooring and contrasting color fabrics & carpets were used through out the office area and furniture. To balance out the use of wood with natural and warm tone in entrances and townhall, contrasting color of furniture are used so to create a harmony in between. Color of furniture and seatings were also carefully chosen to match with the environment through out the office.

In terms of lighting, unique lightings are planned thoughtfully throughout the corridors, townhall, office area, pantry and breakout areas so that each area are highlighted by its own lighting while a balanced light ambience is achieved.

Design: Lot Architects
Photography: Derek Chan

Via

Add to collectionAdd to collection