Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

BVN was tasked with the design of the Space&Co. Southbank coworking offices located in Melbourne, Australia. Space&Co.’s flexible workplace in Southbank presents a continuation of their distinct brand design; a highly industrial aesthetic defined by transparent glass, robust concrete, exposed ductwork, and raw timber.

Designed by BVN and constructed by Schiavello Construction, the co-working space embodies a hospitality-like ambience. The 1,700sqm space features a mix of enclosed, semi-enclosed and open workspaces, as well as a breakout area and café.

The most significant feature is the striking glasshouse meeting room at the centre of the space. The transparent structure – an elegant reinterpretation of a greenhouse – proudly sits on an elevated timber floor.

The glasshouse is a miniature version of the wider Space&Co. office fitout reflecting the minimalist yet robust material palette used throughout the space. Excessive details are stripped away, leaving surfaces raw with restrained elegance.

Housed between an exposed slab and timber flooring, the shared office space carries a strong industrial aesthetic. Timber joinery and raw concrete are bordered by striking black framing – echoing the clean linearity of the glasshouse.

Seemingly constructed of only four materials – glass, aluminium framing, concrete, and timber flooring – Space&Co. delivers an elegantly bold experience.

Design: BVN
Contractor: Schiavello Construction
Photography: Cheyne Toomey

Via

Add to collectionAdd to collection