Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities
Close
Select categories
Select job type
Select cities
Select experience levels

9Studio Design Group completed their offices using creative shapes and materials for their location in Guangzhou, China. The nature of design is to make something out of nothing. The studio space of a designer is the source of thoughts and concepts and a site of imagination. Therefore 9Studio Design Group designed their own studio like the setting for a science fiction movie with a strong sense of prop. The inexhaustible imagination lays out the spatial need.

Variations and Expansion in Space
The two units yield multiple compositions and expansions in response to distant characters. The cubic unit is applied on the couch, blanket, and steps, where the cubes cover the multi-dimensions of up and down, left and right. The stereometric layering defines the openness of multiple compositions on the first floor, such as the movable layout of the furniture, the salon area for a small lecture, and the gathering. The transparent door with a steel frame connects the inside to outside, implying the interlocking relationship between the two.

The black steel panels form the curvaceous unit and the layering of geometric shapes are distorted and divided like an organic morphology of water bar, information desk, and the long dining table. The working desk on the second floor combines wood joints with steel panels. The structure looks like a butterfly that appears light and heavy at the same time. The symmetric shape facilitates the smooth circulation of the workflow.

Defining the Work Space
1) The first floor is the lounge. The second floor is the working area. The long table on the center facilitates the discussion. The supporting functions are laid out on the periphery, such as the LED screen, cabinet, printing room, material display room, and library. There is no director’s office. Each employee is free to walk and exchange ideas with their own choice of the work area.

2) Work as life: The sense of relaxation is enhanced by the pond, greenery outdoor, the kitchen, and dining table indoor with bamboo panels on the ceiling.

The Purity of Material
The use of simple elements such as wood, steel, and artistic paints achieve the purity of the space in this project. It also expresses the central mission of the company: to form the attitude and purity of design through the nature of the material.

Design: 9Studio Design Group
Photography: courtesy of 9Studio Design Group

Via

Add to collectionAdd to collection