Get an unrestricted access to all the blog and those extraodinary functions that can help your business grow in a continuously changing industry.

Try all the RDB function for free during 30 days

Register

Subscribe for 10 EUR/month

Subscribe now

Subscribe special price for 100 EUR/year

Subscribe now
Close
Select categories
Select cities

Situated amongst towering condominiums in bustling Bangkok, this renovation project converts a 2-storey, 3-generation home into a hair salon. By removing the interior walls, the building is reduced to its shell, re-defining its presence within the lush but urban landscape.

The main components are a central two-story core surrounded by a large roof, creating a corridor-like one-room space on the first floor. This roof and extended glass facade are entirely new. Through the gaps between the roof and walls, plenty of natural light reflects off the floor and mirrors into the space within. Old, new and relocated windows from the previous salon juxtapose into various shapes of framed greenery. The one-room yet complex interior space is defined by diversified atmospheres and function.

The open salon does not only blur the boundaries between the indoor and outdoor environment, but is an also intermediary for each world to coexist simultaneously; an architecture in between spaces.

Architects: Bangkok Tokyo Architecture
Lead Architects: Takahiro Kume, Wtanya Chanvitan
Photographs: Bangkok Tokyo Architecture

Via

Add to collectionAdd to collection