CHICKEN HOUSE Restaurant by DESIGN STUDIO CROW, Gifu – Japan

June 10th, 2015 by retail design blog


Chicken House is the restaurant specialized in “Ena-dori” where raised in the lush greenery of the natural environment of Gifu prefecture in Japan. For this project, which was spurred by the passion of our client’s ambition to spread out to nationwide, prompted us to focus on branding ena-dori. We determined that we wanted to offer, to as many people as we could, from locals to visitors from faraway, “the value of coming here to eat Ena-dori,” and to create the kind of excitement people feel when they visit an antenna shop.


First of all, at the entrance, we created eye-catching appeal by installing a glass-enclosed roaster. And at the ambience-filled open kitchen, you can order takeout as you watch Ena-dori being prepared right in front of you. The dining area has been flexibly laid out. For events, food can be served via long tables in the center of the room, buffet style.
 

The photographs which are displayed from the far side to the outside area of the open kitchen portray operations from birthing to processing and cooking, to scenes of the people who work there.
On the large walls are randomly arranged tiles of locally procured Mino pottery, giving off a unique presence and sense of place. Starting with the Ena-dori graphics that adorn the interior of the restaurant, to the screens that casually divide the floor, there are many items based on the inspiration of chicken footprints. Each one of these serves as a communication tool to link together guests and at times, guests and staff. We hope that this project will point the way towards future expansion of Chicken House restaurants.

Design: DESIGN STUDIO CROW / Taiji Fujimoto
Photography: 329 Photo Studio










Weranda deli & gifts shop
We give you the finest handmade, local products, that you can use in your ow...
EYEWEAR STORES! Mykita eyewear shop, New York City
A clever stage-like lighting concept adds visual drama to make make it stand...
BARL hair salon by Pebble, Okayama - Japan
The front area is designed simply using mortal floor, skeleton ceiling, and...
Hideo Kojima Office by Garde Italy + GARDE CO.,LTD, Tokyo - Japan
Taking 1968's movie "2001: A Space Odyssey" for design concept, th...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *