Salt Restaurant, Bar & Grill by Choreography of Spaces, Bangalore – India

July 26th, 2016 by retail design blog

Our latest hospitality Project – Salt Indian Restaurant, Bar & Grill at VR Mall, Bangalore, India is an attempt to looks beyond the obvious frills which come along with Indian restaurants and incorporates a subtle Indian vibe to a more urban ambience. The design perfectly blends with the modern Indian cuisine served at the restaurant, which is both deep rooted & progressive.

Bold use of ochre to frame the bar and main façade is a reflection of India’s colourful & vibrant culture. To complement the ochre the rest of the walls are muted either by using whites or by earthy fire-brick walls. Indian motif tiles have been used to highlight the bar and deck areas of the restaurant.

Subtle carving/mouldings done for the table bases make the furniture more ethnic, but the white distressed finish gives them a much desired Indian look with a twist. The restaurant offers a variety of seating options like the outdoor deck, raised platform in front of the bar, banquette nested inside a white portal and a mezzanine for larger groups.

The restaurant is fresh & vibrant when the light pours in from the deck during the day and more warm & intimate once the lights come on in the evening. Choreography of Spaces worked closely with the Clients, to break away from all the cliche’ elements, to create a new and pleasurable dining experience associated with Indian cuisine.

Designed by Choreography of Spaces
Photography by Aditya Puri









Aria restaurant by Urszula Tokarska & Stephen R. Pile Architect, Toronto
Urszula Tokarska and Stephen R. Pile Architect, made extensive use of the Ra...
Oushin Japanese Steak House by JP Concept, Singapore
The small entrance is bringing diners curiosity and light oak wood veneer fi...
Wink Office by Stone Designs, Madrid - Spain
A constellation of prismatic lamps with different fonts of light and colors ...
Wildwood Kitchen by Design Command, Liverpool - UK
This former shopping centre’s entrance, houses a 16m high, domed glass atriu...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *