Comptoir Sud Pacifique boutique by centdegrés, Paris – France

September 13th, 2016 by retail design blog

A Deep blue shade is used both inside and out. To recall exotic boats and houses from abroad, the space is elegant and sober with walnut wood flooring and furniture from the Bourgogne region. Carved niches in the walls serve as refined displays to showcase the product and at the center of the boutique sits an olfactory bar that allows clients to test and mix fragrances directly on their skin for a unique and original scent. A cozy corner with comfortable design lets clients sit and take their time to unwind and discover the rest of what the Comptoir Sud Pacifique has to offer: massage candles, small leather products, jewelry and accessories.

Just a few steps from the Paris Opera, the centdegrés architects designed and created the brand’s first enchanting boutique in a small space of 23 square meters. The unique fragrance brand was founded by an audacious and in-love perfumer duo that were the first to import monoï to France in the 70’s.

The brand’s first retail venue is refined with both a European and traveler spirit. Designed in wood with pantone blue 3135© and silver grey colors, just like the Pacific archipelago’s themselves and the brand’s fragrance bottles, the atmosphere invites customers to go on a journey and escape reality for a few moments through the exploration of scent. Harmonious and calming, the Comptoir Sud Pacifique’s first retail space will serve as an example for the opening of the brand’s following boutiques.

Photography by Tom Chegaray

The Twenties collection by Masquespacio for Missana
Spanish creative consultancy Masquespacio presents their last project for th...
Louis Vuitton flagship store by Peter Marino, New York City
The set-up is luxurious but with a homely allure, tempting shoppers to sit b...
Hide & Seek Swillhouse by HighStreetStudio, Jakarta – Indonesia
Inspired by the steam-punk aesthetics, this restaurant and bar incorporated ...
COR Shop by BLOCO Arquitetos, Brasilia - Brazil
The client´s briefing for the shop “COR” asked us to create a space that cou...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *